Gerealiseerde projecten 2023

De beste zorg op de beste plek voor ieder kind

Augustus 2023

Stichting Kinderhospice Barneveld heeft de regierol genomen om een centraal punt (loket) op te zetten waar kinderen, ouders en professionals terecht kunnen met zorg- en ondersteuningsvragen voor kinderen met intensieve fysieke zorgbehoefte. Hiervoor is gebruik gemaakt van een interactieve webapplicatie. 

Tandemtocht Keistad 2023

Augustus 2023

Op 13 mei 2023 vond voor de zese keer de TandemTocht Keistad plaats. Dit is een tocht voor mensen met een visuele beperking. Er waren 71 deelnemers aan de tocht en een ander is goed verlopen.

Dovensport in beeld

Juni 2023

Divers Doof heeft in samenwerking met diverse partners vijf  sportfilms gemaakt met vijf dove en slechthorende (D/SH) sporters in horende verenigingen. Ook zijn er vijf trainersfilms gemaakt. De ambassadeurs werken aan sportstimulering en integratie van D/SH jongeren. Alle films staan op het platform ongehoord sportief. 

Duofiets

Juni 2023

Amerpoort heeft voor de locatie Jan Steenstraat in Baarn een duofiets aangeschaft. De cliënten maken met veel plezier gebruik van de duo-fiets. De cliënten hebben meer beweging en plezier in hun leven dan voorheen. Cliënten kijken er naar uit om met de
fiets op pad te gaan. Voor de begeleiding fijn dat er altijd een vervoermiddel beschikbaar is voor medische en andere bezoeken met de cliënten

Fietslabyrinten

Mei 2023

Met hulp van diverse fondsen waaronder Stichting Voorzorg Utrecht is het Vrienden van Abrona gelukt om op vijf locaties een Fietslabyrint te installeren.  Er wordt ontzettend veel gebruik van gemaakt door de cliënten. Mede dankzij de vele routes waaruit gekozen kan worden op het interactieve scherm blijven cliënten ook langer bewegen.

Kinderboerderij De Glind

Mei 2023

De Rudolphstichting heeft de kinderboerderij van jeugddorp 
De Glind grondig vernieuwd. Zo is bij de aankoop van de nieuwe speeltoestellen uitgegaan van ‘inclusief spelen’: er is geïnvesteerd in toestellen die speelplezier en ontwikkeling bieden aan alle kinderen, dus ook aan kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. Daarnaast zijn er nieuwe dierenverblijven en klein speel- en educatiemateriaal aangeschaft. Ook zijn de gebouwen bouwkundig hersteld, het schilderwerk aangepakt en het terrein geëgaliseerd. Ook is geïnvesteerd in tuinmeubilair en beplanting.

Spel Positieve Gezondheid

Mei 2023

Zorgbelang Inclusief heeft in samenwerking met vele organisaties en heel veel testers het spel: Alles op Tafel- Spelen met Positieve Gezondheid ontwikkeld. Door het spel maak je kennis met Positieve Gezondheid en wat het voor jou kan betekenen. Krijg je meer inzicht in je eigen (positieve) gezondheid en wie weet zet je ook nog wel nieuwe stappen om gezonder te leven. 

Buddies 2022 

April 2023

HandicapNL heeft in 2022 het project Buddies gerealsieerd in Utrecht. Naast het behouden van bestaande vriendschappen, zijn er nieuwe  vriendschappen tot stand gebracht tussen 15 jongeren met een handicap en 15 jongeren zonder handicap. Er zijn groepsbijeenkomsten gehouden en er is geinvesteerd in het relatiebeheer met de samenwerkingspartners. 

Stichting Warande

April 2023

Stichting Warande heeft in de locatie Heerewegen de begane grond opnieuw ingericht. De wanden zijn beplakt met folie, er is een beleefwand gemaakt met o.a. een print van een konijnhok, de deuren zijn voorzien van folie, er zijn tuinbankjes geplaatst en de ruimte is opgefleurd met mooie planten. Er is een fijne en veilige ontmoetings- en belevingsplek gecreërd met rustmomenten.

Kenniscentrum Kinderpalliatieve zorg

April 2023

Er is een digitale toolkit samengesteld met leermiddelen voor ouders van een ernstig ziek kind. Hiervoor zijn diverse producten gerealiseerd zoals een kletspot, gefilmde ervaringsverhalen, een handreiking voor een gesprek, een gids voor ouders, fotomozaïeken, veelgestelde vragen en podcasts.

Stichting Judka Theatermakers

  April 2023

Stichting Judka heeft Hazenbijeenkomsten georganiseerd om voor naasten meer kennis en bewustwording te creëeren over en van Dissociatieve Identiteitsstoornissen (DIS).  Deze bijeenkomsten komen voort uit het project mijn naam is haas wat verwijst naar de betekenis van het gezegde 'ik weet van niets'. Dit staat voor wat de vele slachtoffers ervaren in contact met de buitenwereld en voor de delen die verborgen blijven omdat het heel moeilijk is om te gaan met de heftige emoties. Er is een audiovertelling en boek ontwikkeld voor hulpverleners. Vanuit daar werd steeds meer duidelijk hoe belangrijk de rol van naasten is in het herstelproces.   

De Generaal Utrecht  

Maart 2023

De Generaal is een plek waar kwetsbare tienermeiden en (zwerf) jongeren tijdelijk een warm en veilig huis vinden en gezien, uigedaagd en gewaardeerd worden. Zij ontvangen ambulante begeleiding. Het is een plek waar kwetsbare jongeren geholpen worden om te groeien naar een toekomst vol perspectief. In de nieuwe locatie kunnen voor een periode van 1 a 2 jaar steeds tien jongeren begeleid worden. Voor de stoffering en inrichting van de appartementen is subsidie van SVU ontvangen.  

Snoezelkamer 

Maart 2023

Met subsidie van SVU kon een snoezelruimte gerealiseerd worden op de Maria van Oranjestraat 7 in Leerdam. Deze woning is onderdeel van ASVZ-locatie de Lingebolder. Op deze locatie wordt zorg en begeleiding geboden aan mensen met een verstandelijke beperking.

Bedtimestories in het diakonessehuis

Maart 2023

BedtimeStories wil door het voorlezen en maken van verhalen verlichting bieden aan patiënten in de vorm van troost, inspiratie en vermaak. Door het één-op-één voorlezen ervaart de patiënt weer de intieme sfeer van thuis. 
De voorleesacteur komt met een grote rode koffer op wieltjes. Een soort schatkist met voorwerpen en verhalen uit de Nederlandse literatuur. Een koffer met verbeelding. En muziek natuurlijk.
Er hebben 520 mensen in het Diakonesshuis het project bezocht.

Special Artists meet Mondriaan

Maart 2023

Met het project heeft de stichting Special Arts Nederland kunstenaars met een handicap uitgedaagd om zich te verdiepen in het werk van Mondriaan en gestimuleerd tot het maken van eigen kunstwerken. 
Naast online informatiesessies en workshops over het leven en de werken van Mondriaan, hebben kunstenaars met een handicap werken ingestuurd voor (online) exposities. Ook hebben verschillende kunstenaars meegedaan aan een (inclusief) bezoekprogramma.  

Een doolhof vol verhalen, UMC Utrecht

Januari 2023

De kunstinstallatie ‘Dwalen door verhalen’ (werktitel Doolhof vol verhalen) is ontworpen door Maaike-Eva Bout (Interaction Designer) in samenwerking met de Verhalenbank Psychiatrie van het UMC Utrecht. Het werk vertelt drie verhalen van mensen die te maken hebben (gehad) met psychische
kwetsbaarheid. De teksten, beelden en het geluid zijn in volledige samenwerking met de vertellers bedacht en gemaakt. De installatie is in het najaar van 2022 een maand geëxposeerd in de entree van Theater De KOM in Nieuwegein en ruim een maand in de hal van het UMC Utrecht.